De dirigent

Dirigente  Jūratė Haasdijk ging in Litouwen al vroeg naar de muziekschool. Het muzikale opleidingstraject begint in Litouwen op jongere leeftijd dan in Nederland. Afkomstig uit een muzikale familie beroert zij de toetsen van de piano al zo lang als zij zich kan herinneren.
Op de muziekschool doorliep zij het gehele traject met diverse keuze-instrumenten en muzikale aandachtgebieden om haar vorming als koordirigente te voltooien aan het Litouwse staatsconservatorium te Vilnius.
Zij is bij Euphonia begonnen als vaste begeleidster op de piano. Sinds de zomer van 2000 staat Euphonia onder haar artistieke leiding. Zij heeft het koor nieuwe kwaliteitsimpulsen gegeven en durft er mee deel te nemen aan concoursen om de voortgang te toetsen aan de opbouwende kritieken van een deskundige jury.
Naast Euphonia dirigeert zij nog enkele andere koren, ook in de regio. Het is kenmerkend voor haar muzikale inzicht dat zij met elk van haar koren het eigen karakter van het koor in een passend repertoire tot uitdrukking kan brengen.